9 ene 2009, 0:56

Гротеска 

  Poesía » De humor
763 0 0
В научните доклади на тълпата
упадъкът е светла вяра,
гигантът срастнал се е със тревата,
а непорочната вода догаря.

Сред облаците нос забил, 
по форуми разхожда се голтака,
на всички днешни хора той е мил,
така е, те си го избраха.

В мравуняка попъплат мисли,
пренасят те разсъдък след разсъдък,
а търтеите своите глави не чистят,
те искат управляващи да бъдат.

На светските събори се разисква
прехраната на скотската душа,
реват и с простотия те опръскват
на смелия народ смелата борба.

От технологии светът е днес погълнат,
от електрониките е обзет,
ти искаш в капка радост да се превърнеш,
но докторът ти дава доза интернет.

Търпение, търпение, другари,
простете тез безмислени слова,
не искам никого да изпреваря,
аз просто се изгубих във нощта.  

© Христофор Тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??