Грубо, с тежък диалект
(инак нещо като манифест)
Да разтурим сайто убав -
всеки тука си е малко улав...
Сака да се меша със поети -
Колко му е да реди куплети.
‘Ма туй на Ганя (па макар поет) не стига.
‘Ного, ‘ного иска върховете да повдига.
После здраво да ги пораздруса,
па с лъжица чужда мъка да изкуса.
Па туй, че може и от скука да си Умре,
кога е сам па - на мегдано - че се гръмне,
оти нема кой да чуе поетично как че пръдне.
Казвам, бракя, от те тая самотия секи мож’да мръдне.
Ха да си изчистим Сайто тъй литературен.
Секи нека пробва да е маалко по-културен.
И ако не му ‘ареса - да остане си халтурен -
тихо да чете, без тумбак с чифте,
и мож' па да ‘ареса, че добър е за сефте.
Ренета Първанова (гневна)
© Ренета Първанова Todos los derechos reservados