Парченца от мозайка по пътя си събирам -
втвърдила се до форми светлина.
Следите от пространства, родени и отмиращи
във вечната космическа река.
Небесните посоки на гълъби приличат,
едва-едва разтворили криле.
Но в своето отлитащо от себе си обичане
превръщат се в безкрайни светове.
© Нели Дерали Todos los derechos reservados