31 mar 2024, 19:30

Hа парсек - два от тук 

  Poesía » Civil
107 1 0

В безгласното ни време, като риба,
на сухо зяпа пак чалгар "велик"
и окончанията нервни шиба,
гласът му като удар от камшик.

Стотина ли възглавници да сложа?
Дано вулгарността да заглушат,
или самичка да си тегля ножа?
Не бях, не съм... не искам в този свят!

И пошлостта, и чалгата, и кичът,
владее простотията навред,
и само мъртви звуци коленичат,
в душата на наивния поет.

Вземете си го времето проклето!
Войните и глада, и всеки звук,
аз тръгвам бавно. Някъде, където,
ще съм поне на парсек - два от тук!

 

https://youtu.be/kG0BIOgl-aQ?si=EmZZ6QWUXic_zYKb

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??