Obra no adecuada para menores de 18 años
1.
Клекнал съм.
Нещо ме ужили, по гъза.
Опа-ла-ла-ла – оса!
А наоколо – гора.
2.
Три, четири, пет...
Много са –
наляво,
надясно,
напред...
Мравуняк –
дъжд,
а после пек.
3.
Котка мяучи тънко, проклето.
Нощем е. А шишането – в мазето.
Пролет е. Нищо, иде лето.
4.
Боза? Кифла ли? Баничка?
Ослушвам се – няма паричка.
За просия имам паничка.
5.
Витрина наредена –
шпек до шпек.
Със скъсан джеб,
повъртам се,
като шебек.
А продавачката се киска:
– Ха, зевзек!
6.
При доктора отивам с дисаги.
Сестричка усмихната:
-Влизайте, драги!
Ега ти доктора -
мъкна тояги!
7.
Дъра-бъра-журналисти
в новините кипрят листи –
сочни, мръсни, като глисти.
8.
- Ега ти държавата! Ега ти! Ега ти!
- Смени я де! Що влизш в дебати?
- С мен ли ще спориш – на, ти!
9.
- Прав ли съм или да те ударя?
- Прав си! Прав си – му повтаря.
Спори ли се с тъпанаря?
10.
- Ей друже! Я ела! Ела!
- Ела да пийнем, по една!
- Хм, мръсен богаташ – все работа...
11.
- Искаш ли да бачкаш, бе?
- О, искам! Искам! Давай де!
На ум си: “Как пък, не!”
12.
- Поет е той, ама голям –
написа ода с жар и плам,
за схлупения си таван.
13.
Аз съм силно сексуален.
Сексуален – чак нахален.
Сексуално-сексуален –
не брутален...
14.
В пандиза влезе с раирана риза.
От него излезе, като една Мона Лиза –
взе виза, да види кулата в Пиза.
15.
Пуша – значи съществувам.
Мисля – значи, че умувам.
Измислих – ще пътувам.
16.
Една гарга, нещо ме подразни –
с гласа си, се опита да ме блазни...
Не става шоу със дробове празни.
17.
Тинтири-минтири, скок-подскок –
скача зайко едноок, край поток.
Абра-кадабра, тенджера-шок...
18.
В цилиндър зайче се върти-
не му потръгна от зори,
че в цирка няма зрители.
© Бостан Бостанджиев Todos los derechos reservados
Целувки!!!