Nov 22, 2006, 8:53 PM  

Хай-хо-ха (2) 

  Poetry
592 0 2

The work is not suitable for people under 18 years of age.

1.

Клекнал съм.

Нещо ме ужили, по гъза.

Опа-ла-ла-ла  оса!

А наоколо – гора.

2.

Три, четири, пет...

Много са –

наляво,

надясно,

напред...

Мравуняк –

дъжд,

а после пек.

3.

Котка мяучи тънко, проклето.

Нощем е. А шишането в мазето.

Пролет е. Нищо, иде лето.

4.

Боза? Кифла ли? Баничка?

Ослушвам се – няма паричка.

За просия имам паничка.

5.

Витрина наредена –

шпек до шпек.

Със скъсан джеб,

повъртам се,

като шебек.

А продавачката се киска:

– Ха, зевзек!

6.

При доктора отивам с дисаги.

Сестричка усмихната:

-Влизайте, драги!

Ега ти доктора -

мъкна тояги!

7.

Дъра-бъра-журналисти

в новините кипрят листи

сочни, мръсни, като глисти.

8.

- Ега ти държавата! Ега ти! Ега ти!

- Смени я де! Що влизш в дебати?

- С мен ли ще спориш – на, ти!

9.

- Прав ли съм или да те ударя?

- Прав си! Прав си – му повтаря.

Спори ли се с тъпанаря?

10.

- Ей друже! Я ела! Ела!

- Ела да пийнем, по една!

- Хм, мръсен богаташ – все работа...

11.

- Искаш ли да бачкаш, бе?

- О, искам! Искам! Давай де!

На ум си: “Как пък, не!”

12.

- Поет е той, ама голям –

написа ода с жар и плам,

за схлупения си таван.
13.

Аз съм силно сексуален.

Сексуален – чак нахален.

Сексуално-сексуален

не брутален...

14.

В пандиза влезе с раирана риза.

От него излезе, като една Мона Лиза –

взе виза, да види кулата в Пиза.

15.

Пуша – значи съществувам.

Мисля – значи, че умувам.

Измислих – ще пътувам.

16.

Една гарга, нещо ме подразни –

с гласа си, се опита да ме блазни...

Не става шоу със дробове празни.

17.

Тинтири-минтири, скок-подскок –

скача зайко едноок, край поток.

Абра-кадабра, тенджера-шок...

18.

В цилиндър зайче се върти-

не му потръгна от зори,

че в цирка няма зрители.

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??