26 mar 2022, 11:39

Hай-пролетната приказка 

  Poesía » Del paisaje, Filosófica
302 4 9

Притича утро с нощница кенарена,
присвяткват златотканите ширити,
котак на припек странно благодарен е,
врабците вън бъбриви са и сити.

 

Заплете си в косите златни сините,
поръбени от облаци кордели
и щъркели потракват на комините
най-пролетната приказка подели.

 

Дошли са отдалече с обич водени,
от пролет бяла и добра надежда.
Дочакани от вятър мил свободен и,
все по-красив светът сега изглежда.

 

Души лилави крият перуниките,
набождат смело из калта лалета,
а лястовица бяла тихо вика те:
Изгрей, дъга, над старата планета!

 

За да разкърши плещи, уморените,
върбите да помилва пак южнякът,
че чудесата случват се, по вените,
мъзга потича, семенцата чакат.

 

Напук на всички ледени замръзнали,
и пълни с вълчи вой и хищни нощи,
усмивките на утрото са дръзнали,
да ни събудят. Хора сме... Все още!

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??