3 mar 2011, 12:50

Хайдушка вендета 

  Poesía
509 0 0

Хайдушка вендета
------------------

Точка. Раних Сюлейман.
Точка. Раних Бейтулата.
Чертичка. Убих и Хасан.
Точка. Обрах и хазната.

 

Малко думи на дървен приклад.
На кремъклийка ръждясала, стара.
Описал човекът като в доклад
тази неистова своя омраза.

 

Мисъл ми мина: този е звяр.
Как е събирал толкова злоба?
Как Бог търпял е нищожната твар,
нещастни направила толкова хора.

 

Обърнах приклада. Останах смутен.
Точка. Сюлейман изнасили жената.
Чертичка. Вече бях поразен.
Хасан ми утепа децата.

© Ник Желев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??