13 abr 2023, 11:57  

Хайку 3 

  Poesía » Formas orientales
191 1 2

***

Ти самият нов

човек ставаш, щом нови

места посетиш.

 

***

Имаш ли цели –

ще намериш път до тях

упорит ли си!...

 

***

...Отлетялото

време – високо горе

в небесата...

 

***

Нищо истинско

не ще намериш, ако

не го потърсиш!...

 

***

За грешките на

младини плащаме на

старини...Уви!...

 

***

Цял живот учи,

а по-умна не става...

Що е то? Myself!...

 

***

Тишината на

стаята. Мислите си

чувам как звучат...

 

***

Красотата във

всичките нейни форми –

над битието!...

 

***

Колко пуст щеше

да е светът изкуства

ако нямаше...

 

***

По следите на

изгубеното време –

двойна загуба...

 

***

Камбанен звън в

празничните утрини

отеква силно...

 

***

Всяко нещо за

сметка на друго – избор

възможен почти!...

© Радослава Антонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??