Хайку
Някой е натъпкал
с облаци комините -
горкичките сега повръщат.
Пътувам...
Стремително се носи стаята ми
сред ята от облаци.
Все не пристигам.
Залез над Ню Йорк
Виж залеза -
чистачите небостъргачи
до кръв престъргали са небесата.
Пак ли плачеш?
Не виждам нищо.
Чистачките размазват по стъклата
сълзите ти от вчера.
© Мариана Todos los derechos reservados
с обич, Мариана.