19 янв. 2008 г., 22:58

Хайку 

  Поэзия » Восточные формы
868 0 3
 

Хайку

 

 

Някой е натъпкал

с облаци комините -

горкичките сега повръщат.

 

 

 

Пътувам...

 

Стремително се носи стаята ми

сред ята от облаци.

Все не пристигам.

 

 

 

Залез над Ню Йорк

 

Виж залеза -

чистачите небостъргачи

до кръв престъргали са небесата.

 

 

 

Пак ли плачеш?

 

Не виждам нищо.

Чистачките размазват по стъклата

сълзите ти от вчера.

© Мариана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??