***
Легенди...Тайнствен
шепот през вековете.
Звън на тетива.
***
Там, където е
стъпвал Орфей...Лира в
горите звъни...
***
Конски тропот. В
колчана стрели. "Кръвта
вода не става!..."
***
Конска опашка
на върха на копие.
Орел високо...
***
Бяла забрадка.
Очи – въглени живи.
Шарена пазва.
***
Бяло лице. В
пазвата – кози рог. В
душата – сила!...
***
Знаме да шият;
люлка да люлеят; да
месят хляб ръце...
***
Предците в мен –
"Гласовете ви чувам"
през вековете...
***
Дълг. Чест. Истина.
Завети на предците!
Достоен живот.
© Радослава Антонова Todos los derechos reservados