Feb 14, 2023, 1:52 PM

Хайку (Дедите ни) 

  Poetry » East forms
254 0 0

  ***
  Легенди...Тайнствен
  шепот през вековете.
  Звън на тетива.
  
  ***
  Там, където е
  стъпвал Орфей...Лира в 
  горите звъни...

 

  ***
  Конски тропот. В
  колчана стрели. "Кръвта
  вода не става!..."

 

  ***
  Конска опашка 
  на върха на копие.
  Орел високо...

 

  ***
  Бяла забрадка.
  Очи – въглени живи.
  Шарена пазва.

 

  ***
  Бяло лице. В
  пазвата – кози рог. В
  душата – сила!...
  
  ***
  Знаме да шият;
  люлка да люлеят; да
  месят хляб ръце...

 

  ***
  Предците в мен –
  "Гласовете ви чувам"
  през вековете...
  
  ***
  Дълг. Чест. Истина.
  Завети на предците!
  Достоен живот.
  
 

 


  

© Радослава Антонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??