8 feb 2023, 14:30

Хайку (Сезони) 2 

  Poesía » Formas orientales
428 3 3

  ***
  Зрънце в пръстта –
  от злато по-скъпо е.
  Покълва слънце.
   
  ***
  Перо на щъркел
  във въздуха се носи.
  Възкръсва пролет.

 

  ***
  Детски бягащи
  крачета по пясъка.
  Смях от бисери.

 

  ***
  Пържена риба.
  Котка се протяга на
  пътя за плажа.

 

  ***
  Гроздови зърна –
  калейдоскоп вселенски.
  Отлитат птици...

 

 ***
  Листа с цвят на 
  злато. Богатствата на 
  есента валят...

 

  ***
  Тишината на 
  зимния ден. Котешки
  стъпки в снега.

 

  ***
  Врабче в снега
  кълве трошици обич.
  Зимно войниче.

© Радослава Антонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??