14 oct 2023, 15:29

Хайку, танка (сезони) 1 

  Poesía » Formas orientales
297 0 0


  ***
  Празник е щом в
  небето закръжат на
  пролет щъркели.

 

  ***

  Набола трева.
  Дървета разцъфтели
  ухаят... Април.

 

  ***
  Топло пясъкът
  от шепите тече. На
  гларус сянка по
  вълните бяга. Тихо
  е... Лято седефено.

 

  ***
  Ранна есен е...
  Олекнало време след
  отлетелите
  птици на юг. Пясъкът
  в часовника струи...

 

  ***
  Меко в мрака
  проблясва елхата. Смях.
  Гори камината. В
  душите струи светлина...
  Коледно тайнство!

© Радослава Антонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??