"Пием, пеем буйни песни
и зъбим се на тирана..."
Христо Ботев(В механата)
Харамии сме, пишман харамии,
но от новия градски типаж,
на "по чашка" с' змея се бием,
на промяната леем кофраж.
По тавани, мазета, гаражи
гордо знамето робско люлеем.
И сме люти, и горди, и снажни
щом стакана с вѝно долеем.
На проклетата власт сме душмани:
"Революция, братя! Погром!"
И развели перчеми пияни
се катерим по крехък разлом.
Харамии сме, пишман харамии
от девето хайдушко коляно,
но на вѝно, мезета, ракии,
а на сутрин сме стадо смълчано.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados