Когато мъж и жена са заедно,
те и вървят един до друг.
"Етикеция" - казваш ти - "досадна..."
и добавяш - "правило за съпруг."
Вървиш винаги крачка-две пред мене.
Как ли да тълкувам това?
Мъжкар ли си от войнствено племе,
пазещ любимата си жена,
или със зле прикривано безразличие
бързаш да си свободен и сам?
Обичаш ли ме или не ме обичаш?
Искам истината да знам!
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados