15 jun 2008, 12:33  

Хиберния - 2част 

  Poesía » Odas y poemas
993 0 0

"Тъмна нощ, потайни доби,

ето ние трите сме готови.

Ний сме вещици и чародейки,

магьосници велики.

Вълшебници и чудодейки,

омайници велики.

Мрачна гора, въздух горещ,

пълна луна, въздух горещ.

Огъня гори, казана силно ври.

И трите ръце да прострем

и думи вълшебни да изречем:

 

"О, Духове от Небесата.

О, Духове на Светлината.

Тази нощ се молим,

за Хиберния Велика.

За спасение се молим,

за Хиберния многолика.

За спасение на Душата,

от разрухата на тъмнината.

Спасете Душата на  Хиберния

от мрака на Ада - черния.

Покажете и светлината

и я изведете от тъмнината.

 

Спасете я от Балор

и от неговиярод,

от черния фомор

и мрачния народ.

Спасете я от грехопадението

и самоунищожението.

Спасете я от ужаса и от страха

и от сриването и в праха.

О, Духове на Светлината,

призоваваме Ви тази нощ

със една молба гореща.

Призовете духовете на Земята

на Звездите и Луната

и разкрийте бъдещето на земята,

на Хиберния - съдбата и след тази нощ -

нощ съдбовна и прокобна.

И разкрийте бъднини и съдбини,

на хората живеещи по тез земи."

 

Ний сме три сестри

и в магията сме най-добри.

Ври, котленце, ври,

бъдещето покажи,

истината ни кажи

и не ни лъжи.

 

 

© Кристиан Александров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??