24 mar 2021, 10:51

Химн на Девиците (по Бременските музиканти) 

  Poesía » De humor, Parodias
376 1 5

 

Клати се насреща престаряла кранта,

животът й минава вече на аванта.

Кой водица сипне, кой зоб или тревица,

горката и до днес остана си девица …

 

А беше, беше млада – охранена кобила,

първият й собственик кръстил я Сибила.

Сибила беше бърза, но толкова самотна,

миришеше ужасно, когато беше потна.

 

Вторият стопанин, впрягаше я рядко,

от миризмата бягаше – казано накратко.

С третия животът й бил забавен – в цирка,

но номерът й дойдеше ли – публиката свирка.

 

Така, така прокудена от хора и животни,

сякаш, сякаш никога не са били те потни.

И никой, никой не разбира тази участ тежка –

да бъдеш на Природата - една голяма грешка.

 

Четвъртият й собственик прикътвал я натясно

и бой, и бой разбираш ли, та станало й ясно,

не, повече не може така да се живее.

И ето я с вятъра свободна грива вее …

 

Кучка излиняла, настигна я, дотръчна,

доскоро бе живяла в топла, шумна кръчма.

Ала за да пази и да бъде много зла,

държали я „на сухо“ и без никаква храна.

 

Доли – кучката веднъж съвсем случайно,

отскубнала се хукнала – накъде незнайно.

Живеела скитнически, дишала свободно,

сключили с кобилката приятелство изгодно.

 

Две душици сродни, по пътя прашен – прашат

и от никой вече - не ще да се уплашат.

Към тях присъединила се и котка от Сиам,

останала от как се помни сам – саминка, сам.

 

А после анаконда, тигрица и слоница,

в небето извисила се една красива птица.

И те като другите сродни душици,

по някаква причина останали девици.

 

И ето всички те – изградили собствен град,

омраза в него нямало, ни жажда, нито глад.

А градът разраствал се – досещате се как …

Разбира се „in vitro“ без Любов, ни брак.

 

Потомството и то избягва хора и животни,

града напускат често, за да са самотни.

Гена си е ген – това е участ тежка,

да бъдеш на Природата – една голяма грешка.

 

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??