С усилие местя единия крак пред съседа Му ,
но въпреки всичко - не ще Ме наддумаш ,
че Моята реч е подобно куршуми
и с нищо не ще промениш мирогледа Ми !
Недей си представя , че повече знаеш от Мене ,
дори по въпроса да бъдеш професор !
Тогаз ще река , че подобно агресор
целиш да наложиш житейски промени !
Че Аз съм над всичко и всички -
дори Патриархът не е толкоз мирен , тъй благ ,
че пръв ще открия спасителен бряг -
от Мен са зависими маса душички !
За да се равняваш по Мен - недей търси време -
излишно е - само зъби ще изгубиш !
Ако все във тая насока се трудиш -
за тебе е всичкото следващо бреме !!!
© Момчил Манов Todos los derechos reservados