29.06.2024 г., 20:22 ч.

Химнът на алкохолика 

  Поезия » Хумористична
227 3 3

С усилие местя единия крак пред съседа Му ,

но въпреки всичко - не ще Ме наддумаш ,

че Моята реч е подобно куршуми

и с нищо не ще промениш мирогледа Ми !

 

Недей си представя , че повече знаеш от Мене ,

дори по въпроса да бъдеш професор !

Тогаз ще река , че подобно агресор

целиш да наложиш житейски промени !

 

Че Аз съм над всичко и всички -

дори Патриархът не е толкоз мирен , тъй благ ,

че пръв ще открия спасителен бряг -

от Мен са зависими маса душички !

 

За да се равняваш по Мен - недей търси време -

излишно е - само зъби ще изгубиш !

Ако все във тая насока се трудиш -

за тебе е всичкото следващо бреме !!!

 

© Момчил Манов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Замени "алкохолика" в заглавието с "поета"!, плс!
  • Да си дете,а после мъж голям!И се усетиш вечно млад:
    това го може ченге без срам!Доволен,че за другите е ад!
    Поздравления за написаното от теб, Вуйчо!
  • Оригинално е, Вуйчо!
    Но и заглавието е една отлична подсказка.

    Поздравление!
Предложения
: ??:??