Някакво змийско око
змийски е втренчено в мене,
тъпче ми волята, зло -
аз съм от Хипнос пленена.
Думи от съсък с шербет -
басово сладка глазура -
в мен протестира поет,
простата обща култура.
Пръска окото навред
шарени малки змийчета -
съсък, клониран на пет
хиляди малки парчета.
И се отприщва у мен
гняв праведен и неистов -
кой позволил е във плен
честното Слово да впримчи?
Кой ли безумец посмя
пак за носа да го води,
с цели нечисти, за смях
на небеса и народи?
После мелодия - дар
ангел на флейта изсвирва,
в такт се полюшва змийският цар -
хипнотизатор хипнотизиран.
22. 11. 2017 7:05
© Мария Димитрова Todos los derechos reservados