Nov 22, 2017, 11:04 AM

Хипноза 

  Poetry
284 0 2

Някакво змийско око

змийски е втренчено в мене,

тъпче ми волята, зло -

аз съм от Хипнос пленена.

 

Думи от съсък с шербет -

басово сладка глазура -

в мен протестира поет,

простата обща култура.

 

Пръска окото навред

шарени малки змийчета -

съсък, клониран на пет

хиляди малки парчета.

 

И се отприщва у мен

гняв праведен и неистов -

кой позволил е във плен

честното Слово да впримчи?

 

Кой ли безумец посмя

пак за носа да го води,

с цели нечисти, за смях

на небеса и народи?

 

После мелодия - дар

ангел на флейта изсвирва,

в такт се полюшва змийският цар -

хипнотизатор хипнотизиран.

 

22. 11. 2017  7:05

© Мария Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??