Караджата го няма -
има приватизатори!
А всички останали
са просто консуматори!
На тях не им пука
за род и Родина!
Не им е поука
всяка по-лоша година!
И питам аз:
Къде са патриотите?
Защо в тоз час
властват идиотите?!
Не е ли вече време,
тоз народ да спре да дреме?!
Да свали тез хора
и ги прати в затвора!
Ако не негодуваме,
а само се надуваме!
Ако не рипнем
и тия за гуши не пипнем!
Ако си стоим
и в къщи сладко спим!
И ако без свян
се крием под юрган!
Ако не се събудим
и злото не прокудим!
Тогава в таз дилема
си заслужаваме ярема!
© Светльо Златанов Todos los derechos reservados