16 ago 2013, 20:32

Хоро 

  Poesía » Otra
2106 3 24

Ни да отвориш очи, ни да затръшнеш клепачи.
Нито да премълчиш, нито да се разплачеш.
Толкова свестен живот - ври и нагарча!
Ни да се свреш като роб. Нито да скачаш.
Ни да заспиш принизен, ни да си буден.
Ни да се видиш сразен, гол и абсурден...
Стене балканско хоро! Звук върху звуци.
Ни да направиш добро. Ни да го чуеш.
Ни да изпаднеш в Любов, ни да я нямаш.
Толкова честен живот! Рана до рана.
Нито да тръгнеш навън. Ни да се върнеш.
Няма те в никакъв сън. Има те - в тръни.

Бие среднощен тупан. Вие, на твърдо.
Сам си, ужасно си сам. Даже и мъртъв.

© Павлина ЙОСЕВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??