24 nov 2011, 9:48

Храна за пеперуди 

  Poesía » De amor
754 0 7

Не мога да ти кажа, че е ден,

когато тъмнината през стъклото

се стича просто някак вътре в мен,

а всяка нощ е само многоточие...

Не мога да ти кажа, че е стих,

когато думите като чепати кости

засядат в гърлото и после не боли,

а ме оставят бездиханна просто.

И после пеперудите без звук,

понеже са излишни, ще си идат.

Навярно ще ги храни някой друг,

при някой друг навярно ще заспиват...

 

И въпреки че още ме боли,

не мога да ти кажа да останеш,

защото пеперудите сами

отиват си, щом сам не ги нахраниш.

© Теодора Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??