23 ago 2017, 21:59

Христо Ботев 

  Poesía » Civil
2010 4 5

                                            Христо Ботев

 

Христо Ботев, един поет, един герой!

Истински българин, не жалел живота свой!

Срещу турското робство повел борба,

заедно с Левски, приятел и другар по Съдба,

Една борба жестока за българската свобода!

 

Да освободи от игото своя народ,

който пъшкал под тежкия турски хомот! 

С верни другари, дружина юнашка,

тръгнали те от земята влашка.

На бой с тиранията, на бой за свобода,

слезли от кораба и целунали родната земя!

 

Поели пътя, в борба за нашата страна.

В бой неравен сражавали се те,

за майка България, за дело велико!

Загинали в бой, смели, с вяра една,

че друг ще продължи делото им, тяхната борба!

Че ще дойде светъл ден, ден на Свобода!

На подвига им да преклоним глава!

Един поет загина за България​, но живее!

И ще живее всякога в нашите сърца!

© Валентин Миленов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??