На ръст стройна и висока,
със копринена коса,
белозъба, черноока
и с рубинена уста!
Бях аз толкова красива,
ала всяка красота
постепенно си отива –
не прощава старостта!
Кривоока, жълтозъба,
с бенка на носа,
кожа с пори, като гъба,
остра, щръкнала коса.
Баба Яга! От деца
този образ ни преследва!
Виждам себе си сега,
в огледало щом погледна...
© Галина Белинска Todos los derechos reservados