4 abr 2018, 0:59  

Художник 

  Poesía » Otra
1069 1 3

Стои пред платното

бяло и празно

художник с посивяла брада

и четката чака

ръката да трепне,

да заредува

боя след боя.

Появяват се облаци бели,

а отдолу синей синева,

тревички зелени,

цветя разцъфтели –

платното във миг засия.

Засия и лицето

на тоз беден художник,

че от нищото появи се живот,

че запълни се празното

с част от живота,

че не е празно това,

което се прави с любов.

 

© Стефка Брайнова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??