31 ago 2020, 11:50

Художникът 

  Poesía » Otra
300 0 0

Художникът вървеше умислен 

-Какво да нарисувам този път?

Герой някой измислен,

А с боите си ще го даря със плът.

 

Едно наметало ,малки мустачки

Шапка ръкавици и някоя шпага

Направил нанякъде крачка..

Или към ново приключение бяга.

 

До него ще сложа морският фар

Да свети ,да осветява му пътя

Та нали рисувам един мускетар

Как иначе бих могъл да постъпя.

 

Или да нарисувам само морето-

Замислен вървеше художника днеска

-Морета в картината спрете

Каза си художникът мъничко трескаво.

 

Вървеше замислен - идеи безброй

Но коя от тях да нарисува

Море или приказният герой

Определено и двете си струват

 

Тогава решил герой и море

Там на бреговете със истинска шпага

Се бори с морските зверове

И морски кон героя впряга

 

 

© Росен Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??