15 ene 2013, 13:54  

Художникът рисува 

  Poesía » Otra
669 0 5

Художникът рисува

 

Съкровище скрито -

светът под ръцете му.

Дочувам зеления смях

на дърветата.

Търкулва се слънце -

медена пита.

Разтваря чашка

невиждано цвете.

Земята кротко  

поляга на припек.

 

... Пътека се извива.

Уморено

                чезне,

                            криволичи.

И аз не зная

ще стигне ли до бялото кокиче,

или ще се смири,

ще коленичи

пред стръмното

                             на тъмната скала.

Художникът рисува.

И сякаш времето е спряло.

А тя, пътеката, не спира.

Изскача дръзко - вироглава,

отсреща на баира

под ясното небе

и там притихва.

Художникът на нещо се усмихва.

Художникът е моето дете.

© Роза Стоянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??