Не се кълна във вярност,
Майко свята...
Р. Чакърова
Не съм пробита табуретка
охлузена от задни части
и най-фалшива статуетка
продукт на сласт и долни страсти.
Вий ядохте за наша сметка
от шоколадовите пасти,
а моето дете във клетка
все търсеше дома, баща си.
Като самотна малка виолетка,
затрупана от мрачни храсти,
то раснеше без равносметка,
забравило за мама, ласки.
Тъй трудна ли е тази плетка,
порочни и безродни власти?!
Целувайте ръцете нежни!
Дано и Бог да ви прощава!
© Хари Спасов Todos los derechos reservados