11 oct 2022, 6:51

И аз ще те запомня! 

  Poesía » De amor
258 1 3

Понеже някой ден светът ще свърши 

и много преди него ще си идем,

аз искам да ме помниш - онзи същия,

когато бях ти само мил и свѝден.

Когато още вярвахме в безумия

на влюбени в усещане за вечност  

и виждах те в дузина пълнолуния, 

изплакани с вини и безнадежност. 

Помнѝ ме до мига на безразсъдството, 

блажено те завърнало в живота! 

До там, където вплѝтали сме пръсти, 

като сякаш, че молитва за любов... 

На своя ред и аз ще те запомня

преди да закрещя от самота. 

Преди да вкуся жлъчната отрова 

на истина, обличана в лъжа. 

Не искам все назад да те прелиствам. 

Без друго този свят така ще свърши... 

Ще помним - Аз, че вечно те написвах, 

а ти остана с думите, едни и същи... 

 

Стихопат. 

(Danny Diester) 

23.04.2021

 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??