18 ago 2014, 10:04

И да се мечтае, в Живота нужно е, нали!... 

  Poesía » Otra
373 0 5

 

 И да се мечтае, в Живота нужно е, нали!...

 

От хоризонта разлюляна,

а зная и дори отвъд,

Море, отдавна обладана

е твоята красива гръд...

 

Упойващ дъх на водорасли

ме лъхва прелестен и свеж,

а всички утрини прекрасни

все мамят с порив за летеж,

 

че може би в Света да има

и неизследвани места,

или до днес необяснима

загадка из Безкрайността...

 

... Красиви острови, където

почитат други богове,

а във лагуните мъжете

ловуват риба векове.

 

На тия острови жените

да са изящното бижу,

а за мъжете във нощите

страстта им да не е табу...

 

И неизгонени от Рая,

божествено живеят там

и с боговете си играят,

а пък небето им е храм...

 

... Но в буря ли не се удавя

до острова и се спася,

на картата си: „ Обещавам,

че няма да го нанеса!...”

 

И тъй завинаги в Безкрая,

все „неоткрит” да си стои,

защото и да се мечтае

в Живота, нужно е, нали!...

 

 

Коста Качев,

18.08.2014.

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??