9 jun 2018, 11:54

И днес изгарят вещици 

  Poesía » Otra
1188 12 13

Такава е. Недейте я убива.

Различното на нея ѝ е даденост.

Говóрите за грях недопустим,

а стискате в ръката си огниво.

Нали, в противоречие на кладите,

Земята ни все още се върти.

 

Такава е. Защо ѝ е присъда!?

За погледа ѝ, остър от зеленото,

наказвате я с властния си жест

отлъчена от стадото да бъде.

Но колко ли това е унижение,

щом овчето е фактор за превес.

© Петя Павлова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??