15 dic 2010, 15:15

И искам още... 

  Poesía » Otra
428 0 3

Нощта пияна е от безразличие.

Не може да ме стопли никой с нищо.

Как силно ми се иска да съм ничия,

изплела от косите си въздишки.


И искам още да съм тъжен спомен,

 

облечен в нежна, светлосиня дреха,

сълза, от нечие око отронена,

и топли устни, носещи утеха.

 

С дъжда да дойда - капчица безсмислена,

понесла нямо, бяло състрадание,

лъжа невинна за виновна истина,

вечерно, безутешно съзерцание.

 

Като сърна, безмилостно на смърт обречена,

да се надбягвам неразумно с вятъра.

Като молитва сънна, неизречена,

да бъда винаги със вас, приятели.

 

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??