14 jun 2008, 16:18

и мисля че на Богородица.. си спомням... 

  Poesía
1029 0 5
 

Днес мораво димитровче видях... отново.

Задъхах се... обичам този аромат да ми горчи.

А днес ми натежа във ноздрите... като олово...

Обви ме с мрачни някакви вълни.

 

Погледнах го - лилава чашка, лятно цвете.

Но някак ми напомня за смъртта... през лятото.

О, моля ви, не го садете!!

То сякаш тук изпраща някого...

 

И мисля, че на Богородица... си спомням,

май носихме  на дядо... мораво димитровче.

А може и да беше някой помен?

Не знам... ала го сплетох на венче...

 

Откъснах го. Не трябваше да го убивам!!!

Ала от спомена започна някак си да ми присяда...

Не мога във градината да го поливам!!

Ще чакам Богородица... и ще намина там - при дядо...

© Евкалипт Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??