29 oct 2011, 9:44

И нека писането да е лудост 

  Poesía
623 0 7

Съдбата ми

не бе добра към мен –

във сбъркана държава съм роден.

Във нея само който е богат

е уважаван. Той е кум и сват.

 

А слаб ли е и беден –

не искат да го знаят:

и гъските му съскат,

и палета го лаят.

Огнището му гасне

и покривът му капе.

На него му се случва

овца да го ухапе!

 

И всичко

друго да ми бе наред,

та трябваше да бъда и поет!

 

На този свят да си поет е ад!

Навсякъде те гледат с подозрение.

Презират безполезния ти труд.

Наричат те “Поет”, за да не кажат “Луд”!


На всеки сътворен велик куплет,

се падат десет хиляди за смет!

 

Но пък

такъв куплет да се напише,

е висша благодат и радост свише!

 

И както хората

не могат да не дишат,

поетите не могат да не пишат!

 

И нека писането да е лудост!

И нека писането да е грях –

пишете без стеснение и страх!

 

Защото,

подир хиляди години,

когато всичко друго

прах ще стане,

написаното само ще остане.

© Ангел Чортов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • За съжаление твроците са ...какво да кажа???Ако може, хич да ги няма, да млъкнат, да не говорят и пишат, обаче не...не се даваме, нали!На инат ще им живеем и пак няма да се дадем.
  • Адмираций за този стих !много ми хареса!Ние творците сме жива история!Поздрав!
  • "Лудите, лудите, те да са живи...-чорбаджи Марко".Главата горе!
  • На него му се случва

    овца да го ухапе!

    Усмихна ме!
  • Кажи му "поет" и не го обиждай повече)))
  • !!!!!!!!!!!!
  • Е, защо така черногледо де? Нека оставим красива поезия след себе си!
Propuestas
: ??:??