16 feb 2022, 13:33

И нищо, че не е пролет 

  Poesía » De humor
356 2 7

И нищо, че още не е пролет,

и софийските улици не миришат на люляци,

и в киша, и по лед - смело крачим напред,

И няма улична тълпа, спи тротоарът в самота.

Дали? Мечтай си! Да видиш ти!

- Госпожо, добър ден от мен!

Животът, знайте, е във вашите ръце!

Не влизайте, игла коварна тука Ви зове,

щом жива сте, опазила сте се, не сте!

В миг скуката се изпари, и гледам -

младЕж напет до мен върви,

загрижено прокобна реч реди,

а аз в очакване мълча, да чуя и науча

накъде упътил се света: а той:

- Ей ме на - от плът и мозък, жив и здрав,

дивок-а три преборих, оживях,

че който се чипира, от чипа си умира.

Загрижена се спирам, поглеждам го в очи,

зад маската се хиля, въздишам и... Амин!

- Съгласна, изборът е твой! Дали ще се оставиш

дивокът да те покоси или ваксина да те умори -

кокошката или яйце - избираш ти!

🌞

А слънцето зъбато уж грее, а май се смее:

"Ей, хора, затънали в тщестлавие и суета,

сеира гледам от високо на света,

каквото и да правите, все тук ще съм, като сега,

вий се избивайте, аз всички ще ви надживея!"

 

____________________________

Обещаното си е обещано! 🤗

© П Антонова Todos los derechos reservados

Софийски улици
Вървя си по улицата и ме спира някакъв младЕж:
- Г-жо, Вие ваксинирахте ли се? Щом сте жива, значи не сте. Вижте ме мен: три пъти преболедувах ковида и нищо ми няма. Не се ваксинирайте, ще умрете!
Гледам го, гледам, и си викам: тоя какво се лепна за мен, и какво да кажа? Разхилих се, ...
  752  29 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Jackie151 (Антоанета Иванова) - 😅

    Kойто се чипира, от чипа си умира! Кой не се чипира, щото не се е чипирал, пак умира! Всеки сам си прецЕня!
  • "че който се чипира, от чипа си умира." Хи, хи, хи! Развесепи ме.
  • Ranrozar (Стойчо Станев) - Да има, да има! С пролетен устрем и финес, другарки и другари, заредихме се днес! Утре с нова песен на уста продължаваме да усмихваме света!

    Ники_Бар - Благодаря!
  • Много е хубаво, Пепи!
    Благодаря за обещаното!
  • Живей!Животът е прекрасен днес
    през февруари!
    Живей!С пролетен устрем и финенс,
    нали така другари?!
    Пардон, ако в обръщението съгреших!
    Че кой не съгрешава?
    Снощи:" от устните на Ана вино пих!"
    Но Пепи днес ме утеша!🤣
  • генек (Георги Коновски) - веднъж сложиш ли черни очила - ойде конят у ряката!
  • Настроението е важно.
    Хубаво.
Propuestas
: ??:??