Не знам престъпница по-страшна
от тази, с име САМОТА.
Човешка спътница
всегдашна,
а днес - убийца на света.
С ръка белязва тя човека,
затваря го между стени.
Убива бавно
и полека,
дорде сърцето вледени...
О, трябват мостове, пътеки,
да свързват хорските души.
Да бъдат дните им
по-леки
и близост да ги утеши.
© Славка Любенова Todos los derechos reservados