8 ago 2019, 15:43  

И преждевременна е всяка радост 

  Poesía » Otra
296 3 4

Не, няма да умра!...И ще съм жив!

Напук на врагове и злите сили!...

Ще се изсмея в макарона крив,

на тези във смъртта ми поглед впили!...

 

Така - додето Шефа не реши!

Началството - вий знаете Го кой е!

(От всички ни единствен, не греши!)

И за делата ни следи Отгоре...

 

Щом писне Му от този карнавал,

що разиграваме тук, на Земята,

преди да мигнем, ни е зачертал,

и край - напускаме в тоз час играта!...

 

Така ще мърдам, докато съм жив!

И преждевременна е всяка радост!...

Не казвам, че съм "супер", "най-щастлив"!...

Животът си остава странна гадост!...

 

- - -

Идеята ми хрумна от един коментар на Щурачето.

Дари, благодаря за вдъхновението!

 

© Роберт Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Веси!..
  • Харесва ми борбеността, която струи от редовете. Няма да му се даваме, я! Браво, Роби!
  • Мариела, Елке, благодаря, че наминахте!...Хубава седмица ви желая!...
  • "Преди да мигнем, ни е зачертал, и край - напускаме в тоз час играта!..." Точно така - Шефа решава всичко! Много ми хареса!
Propuestas
: ??:??