Не, няма да умра!...И ще съм жив!
Напук на врагове и злите сили!...
Ще се изсмея в макарона крив,
на тези във смъртта ми поглед впили!...
Така - додето Шефа не реши!
Началството - вий знаете Го кой е!
(От всички ни единствен, не греши!)
И за делата ни следи Отгоре...
Щом писне Му от този карнавал,
що разиграваме тук, на Земята,
преди да мигнем, ни е зачертал,
и край - напускаме в тоз час играта!...
Така ще мърдам, докато съм жив!
И преждевременна е всяка радост!...
Не казвам, че съм "супер", "най-щастлив"!...
Животът си остава странна гадост!...
- - -
Идеята ми хрумна от един коментар на Щурачето.
Дари, благодаря за вдъхновението!
© Роберт Все права защищены