24 nov 2023, 9:47  

И работлив съм, и съм мил 

  Poesía » Para niños
256 2 4

Помощник имам аз чевръст,
за по-добър и не мечтая.
Обувките си, пълни с пръст
по двора сбирам най накрая.

Подхлъзвам се почти с подскок
преглъщам няколко обиди,
че тъмно вън е, като в рог,
какво е кой ли да го види?

Работил цяла нощ за мен,
копал, разнесъл и треските,
обувки гризал... Уморен,
в къщурката си Неро скрит е.

Дали през смях, или през плач,
оправям тая бъркотия.
а работливият пазач,
от който мишките се крият,

благоразумно се е свил
в къщурката си насред двора.
И работлив съм, и съм мил,
а те измислици говорят!

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??