Пътища...
бързи ноти изписани
Треперят...
струните яростно гонени,
Нравствено...
стремежът вярно долавя
В легато...
очите са ясно затворени.
Вплетени...
мелодия, такт и акорд,
последната нота отлита...!
Притихнало...
дъното кротко в стаята,
Фенерът...
слаб контражур го повтаря,
Посочва...
етюдът края достигна.
Сълзите...
чужди устни изгарят.
Вплетени...
монолог от сюжета в драма,
гласът на актьора отлита...!
Далечно...
изгубено там между чашите,
Студено...
всичко е бяло в тях,
Похотливо...
посредствено-грубо са вашите
Начало...
мисли, срещани в страх.
Вплетени...
нощ уверена с писък
и совите даже отлитат...!
(03.02.2013 г. 15:22 ч.)
© Илия Деведжиев Todos los derechos reservados