Feb 3, 2013, 4:22 PM

И совите даже отлитат 

  Poetry » Other
466 0 0

Пътища...

   бързи ноти изписани
Треперят...
   струните яростно гонени,
Нравствено...
   стремежът вярно долавя
В легато...
   очите са ясно затворени.


Вплетени...
   мелодия, такт и акорд,
   последната нота отлита...!

 


Притихнало...
   дъното кротко в стаята,
Фенерът...
   слаб контражур го повтаря,
Посочва...
   етюдът края достигна.
Сълзите...
   чужди устни изгарят.


Вплетени...
   монолог от сюжета в драма,
   гласът на актьора отлита...!

 


Далечно...
   изгубено там между чашите,
Студено...
   всичко е бяло в тях,
Похотливо...
   посредствено-грубо са вашите
Начало...
   мисли, срещани в страх.


Вплетени...
   нощ уверена с писък
   и совите даже отлитат...!

 

 

(03.02.2013 г. 15:22 ч.)

© Илия Деведжиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??