6 dic 2007, 11:47

И тази вечер 

  Poesía » De amor
1423 0 36

И тази вечер пак ще те поканя,

на моята изискана вечеря.

И свещите запалих (днес са с пламък).

(Живея те във днес, а не във вчера).

Чиниите - от бляскав порцелан са.

Ножовете - излъскани с прецизност.

Салфетките - със форма на сърца са,

прободени със клечки... от ехидност.

И тази вечер пак ще те поканя.

Пореден път... надявам се - последен.

Душата ти със обич ще нахраня

и с малко вино, (струваш ми се бледен).

Е, хайде говори... аз нямам думи.

Приседнаха... след първата ми хапка.

Преглътна ли - превръщат се в куршуми.

(Вечерята ти... няма да е сладка).

И тази нощ е пълна  със мълчание.

(От тази тишина ще оглупея).

Вечерята изстина... с възклицание.

Прости ми, но не мога да се смея...

От всичките разтърсващи вълнения.

От болката... че свикнала съм с нея.

От всичките ми парещи съмнения,

че трябва и без тебе... да живея!

© Кремена Стоева Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??