15 nov 2022, 10:42

И тъмното е топло 

  Poesía » Otra
147 4 10

Със залеза си Слънцето рисува

във облаците сиви есента,

но вятърът не го интересува

и в жиците си пее песента.

А уличните лампи закопнели,

загледани отгоре във пътеката,

със светлината си подканят мрака

за танц в листата на дърветата.

А входът пък затопля тъмното

за шепот на задъхани обувки

и Любовта разнежва се, дори

нощта забременява от целувки

и ражда в утрото мечти.

© toti Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??