Аз бях поразен, аз
бях вдъхновен – толкова
доброта в една
женска душа! Духът
ми бе извисен към
широките небеса –
тя в сърцето си носи
Рая! И бях на
колене, паднал за
милост – пред тая
богиня, чиста като
дете! Небеса, чуйте
моята молитва!...
Душата ми вземете,
но където е Тя, там
да бъда и Аз – туй моля
всеки ден, всеки час!
© Нако Наков Todos los derechos reservados