Иди при бедния -
да те нахрани.
Последния си залък ще даде
и ще затвори всички рани
с мазолестите си ръце.
Не ще поиска в замяна -
облага, пост, пари.
Присъствието ти ще го дари.
Бедното сърце не трепва
и в "коловози" не върви.
Правда винаги ще търси -
утре, днес, преди!
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados