5.01.2020 г., 12:28 ч.

Иди 

  Поезия
749 5 8

Иди при бедния -

да те нахрани. 

Последния си залък ще даде

и ще затвори всички рани

с мазолестите си ръце. 

 

Не ще поиска в замяна -

облага, пост, пари. 

Присъствието ти ще го дари. 

 

Бедното сърце не трепва

и в "коловози" не върви. 

Правда винаги ще търси -

утре, днес, преди! 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??